جوان آنلاین:چهل و پنجمین دوره پیکارهای کشتی آزاد جام جهانپهلوان تختی و انتخابی نفرات تیمها با نام «خلیج فارس» طی روزهای ۱۸ و ۱۹ اردیبهشتماه در اصفهان برگزار شد و با شناخت نفرات و تیمهای برتر به کار خود پایان داد. در پایان این رقابتها ایران با ۲۳۵ امتیاز اول شد، قرقیزستان با ۸۸ امتیاز در جایگاه دوم ایستاد و ارمنستان با ۴۱ امتیاز سوم شد.
نصف تیم ملی تکمیل شد
جدای از نتیجه به دست آمده در این مسابقات و قهرمانی تکراری ایران در جمع کشورهایی که نمیتوان آنها را چندان صاحب کشتی نامید، موضوع رقابت انتخابی تیم ملی خیلی بیشتر از قهرمانی ایران و رقابت با حریفان خارجی گمنام در این مسابقات پررنگ بود. با توجه به اعلام قبلی کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد؛ احمد محمدنژاد جوان در ۶۱ کیلو، رحمان عموزاد در ۶۵ و امیرحسین فیروزپور در ۹۲ با توجه به نتایجی که پیش از مسابقات جام تحتی کسب کرده بودند به عنوان ملیپوش ایران در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۵ معرفی شده بودند.
با پایان یافتن مسابقات جام جهانپهلوان تختی، سرنوشت دو وزن دیگر تیم ملی کشتی آزاد هم مشخص شد و علی مؤمنی در ۵۷ و امیرحسین زارع در ۱۲۵ کیلوگرم با قهرمانی در این رقابتها مجوز حضور در مسابقات جهانی زاگرب را دریافت کردند. البته کشتی امیرحسین زارع و امیررضا معصومی در فینال ۱۲۵ کیلوگرم چندان بیحاشیه هم نبود، بهخصوص اینکه معصومی کشتی گیرجوان ایران برای گرفتن انتقام شکستهای قبلی پا به میدان گذاشته بود، اما باز هم نتوانست حریف قدرتمند خود را شکست دهد تا این امیرحسین زارع باشد که به عنوان ملیپوش سنگینوزن ایران در مسابقات جهانی زاگرب معرفی شود.
به این ترتیب تکلیف پنج وزن تیم ملی مشخص شده و تکلیف پنج وزن باقیمانده در مسابقات پیشرو مشخص خواهد شد. کاندیداهای به دست آوردن دوبنده تیم ملی در این پنج وزن یا باید در تورنمنتهای رنکینگدار حضور پیدا کنند و قهرمان شوند یا با مدعیان اصلی این پنج وزن رقابت رودررو داشته باشند.
کار انتخابی ۵ وزن گره خورد
در پنج وزن باقیمانده شرایط اینگونه است که در ۷۰ کیلوگرم اعلام شده بود اگر شاکری یا سینا خلیلی هر کدام به عنوان قهرمانی برسند به مسابقات جهانی میروند، اما شاکری با نمایشی ضعیف از دور مسابقات کنار رفت و سینا خلیلی نیز به دلیل آسیبدیدگی غایب این مسابقات بود. محمدعلی عموزاد نیز در فینال مقابل رقیب روس در همان دقیقه نخست ضربه فنی شد و نتوانست رضایت کادر فنی را برای پیوستن به جمع مدعیان این وزن جلب کند. با این اوصاف باید دید کادر فنی چه تصمیمی برای این وزن اتخاذ خواهد کرد.
در ۷۴ اگر یونس امامی به قهرمانی میرسید، ملیپوش ایران در مسابقات جهانی میشد. این کشتیگیر در فینال مغلوب امیرمحمد یزدانی شد و حال براساس چرخه انتخابی یزدانی و امامی باید در رقابت رودررو یا اعزام به تورنمنت خارجی با یکدیگر برای رسیدن به مسابقات جهانی ۲۰۲۵ رقابت کنند.
طبق چرخه انتخابی اگر مهدی یوسفی در ۷۹ کیلوگرم قهرمان جام تختی میشد باید برای رسیدن به مسابقات جهانی با محمد نخودی رقابت میکرد، اما یوسفی در فینال به فریبرز بابایی باخت تا کار این وزن هم گره بخورد. براساس چرخه انتخابی، بابایی باید به همراه یوسفی به تورنمنت رنکینگدار اعزام شود تا هر کشتیگیری که نتیجه بهتری میگیرد در نهایت به مصاف نخودی برود و تکلیف این وزن نیز مشخص شود. برای تعیین ملیپوش این وزن، نخودی نیاز به یک برد و فرد منتخب نیاز به دو برد خواهد داشت.
در ۸۶ کیلو، کامران قاسمپور با قهرمانی در جام تختی به عنوان ملیپوش این وزن معرفی میشد، اما او طبق اعلام فدراسیون کشتی و سرمربی تیم ملی به دلیل ابتلا به کرونا غایب جام تختی بود. در این رقابتها ابوالفضل رحمانی به قهرمانی رسید و برای رسیدن به دوبنده تیم ملی باید با کامران قاسمپور در تورنمنت خارجی یا مبارزه رودررو به میدان برود.
در ۹۷ کیلو هم احمد بذری در جام تختی صاحب عنوان قهرمانی شد. طبق چرخه انتخابی تیم ملی، بذری باید در تورنمنتهای رنکینگدار شرکت کند و در صورتی که عملکرد قابل قبولی داشته باشد، در نهایت مقابل آذرپیرا یا به صورت رودررو یا در یک تورنمنت حضور پیدا کند و قهرمان جام تختی به دو پیروزی و آذرپیرا به یک پیروزی نیاز دارند.
درستکار: مطابق چرخه پیش میرویم
پژمان درستکار، سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در پایان رقابتهای جام جهان پهلوان تختی گفت: «فینالهایی که برگزار شد در حد جهانی بود. در برخی از اوزان تکلیف نفرات مشخص شد و در برخی نیز باید طبق چرخه انتخابی پیش برویم و امیدواریم در پایان روند کار به شکلی باشد که علاقهمندان به کشتی از نتایج راضی باشند. یکی از جذابیتهای کشتی این است که رقابتها نزدیک بود و نتایجی رقم خورد که شاید انتظارش را نداشتیم. به عنوان مثال محمدرضا شاکری انتظارها را برآورده نکرد و به احتمال زیاد از چرخه انتخابی کنار برود. انتخابی تیم ملی مطابق با چرخه پیش میرود و خارج از این موضوع عمل نمیکنیم.»
درستکار ادامه داد: «مسابقات قهرمانی جهان با توجه به فشردگی که دارد بدون شک سخت است و این در اوزان پایینتر بیشتر به چشم میخورد، حدود چهار ماه زمان داریم و امیدواریم به خواستههای خود برسیم.»